Co zostawię po sobie najbliższym?
Autor |
Wiadomość |
admin
Administrator
|
Co zostawię po sobie najbliższym?
W tym miejscu będziemy zamieszczać odpowiedzi na pytania odnośnie "odwróconej hipoteki" w kontekście szeroko pojętego dziedziczenia.
_________________ Pozdrawiam i zapraszam ponownie admin
|
18 lip 2011, o 15:04 |
|
|
Janusz M
|
Re: Co zostawię po sobie najbliższym?
Najlepiej byłoby zostawić po sobie dobre wspomnienia, o pieniądze to tylko kłótnie i wojny w rodzinach.
|
17 sie 2011, o 16:01 |
|
|
admin
Administrator
|
Witam Myśląc o dzisiejszej rzeczywistości, życzyłabym sobie zostawić potomności czy otrzymać w spadku przynajmniej czyste konto bez zadłużeń, w kontekście nawet sławetnego kursu Franka.
_________________ Pozdrawiam i zapraszam ponownie admin
|
22 sie 2011, o 11:32 |
|
|
Arnold
|
Dochodzę do wniosku, ze chyba macie rację... Choć każdego dnia pracuję z myślą o moich dzieciach, dzięki tej stronie chyba zacznę myśleć o sobie (i o mojej żonce )i o tym, jak to będzie na starość.
|
24 sie 2011, o 16:12 |
|
|
Reksio
|
Gadanie. Każdy po sobie zostawi to samo - zwłoki i tyle. Śmieszy mnie Wasze podejście... Tak bardzo dużo pamiętacie o dinozaurach?
_________________ Carpe diem!
|
26 sie 2011, o 13:19 |
|
|
vanessa188
|
Mądralo, gdyby nie spuścizna poprzednich pokoleń - choćby starożytnych, pewnie biegałbyś teraz z kijem po puszczy , a nie siedział przed kompkiem i surfował po necie. W szkole na historii to chyba spałeś...
|
27 sie 2011, o 10:06 |
|
|
jurek
|
[color=#000040][/color] Janusz M napisał(a): Najlepiej byłoby zostawić po sobie dobre wspomnienia, o pieniądze to tylko kłótnie i wojny w rodzinach.
|
27 sie 2011, o 16:07 |
|
|
jurek
|
Dobre wspomnienia nie wystarczą teraz,piękne wspomnienia jeśli ktoś ma takie,oczywiście można przymknąć oczy i powspominać.ale czy teraz nam pomogą te wspomnienia,teraz potrzebujemy więcej pomocy my co przez kilka- dziesiąt dobrych lat ciężko pracowaliśmy.Oczywiście rząd proponuje jakieś tam ochłapy abyś za bardzo nie przytył. A jeśli chodzi o to jakie wspomnienia mamy zostawić naszm dzieciom,to wydaje mi się że to każdego z nas indywidualna sprawa. Owszem kocham swoje dzieci i swoich wnuków, ale czy to wystarczy żeby być pewnym że odpowiednio pomogą ci i zaopiekują się tobą gdy będę potrzebować tego?. Pozdrawiam i chętnie przeczytam innych opinie.
|
27 sie 2011, o 16:38 |
|
|
Janusz M
|
No dobrze, jurku, a daj mi gwarancję, że jak oddasz dzieciom, wnukom to co masz, na przykład zamiast iść do prywatnego lekarza (a nie czekać miesiącami na kolejkę w przychodni z NFZ), to czy oni się Tobą zaopiekują? Szczerze wątpię.... Mam wiele przykładów z życia na to, że nie warto oddawać wszystkiego. Lepiej samemu zadbać o przyszłość niż liczyć na łaskę rodziny. O to mi chodziło w mojej wypowiedzi. Dzieci mają szanować rodziców nie dlatego, że dostaną po nich spadek . Jak już oddasz wszystko co masz, a dzieci mają cie gdzieś to i tak wylądujesz w noclegowni, a jak cie kochają, nie przestaną, nawet jak im zostawisz po sobie tylko dobre wspomnienia. Takie jest moje zdanie.
|
28 sie 2011, o 12:52 |
|
|
Reksio
|
No i ile pamiętacie o dinozaurach??? Czemu nikt nie odpowiada? Wstydzicie się przyznać, czy co??
_________________ Carpe diem!
|
30 sie 2011, o 18:18 |
|
|
|