Co zostawię po sobie najbliższym?
Autor |
Wiadomość |
admin
Administrator
|
Re: Co zostawię po sobie najbliższym?
Witam Przypuszczalnie rozmowa z doradcą będzie darmowa, wliczona w koszty marketingowe całego przedsięwzięcia. Jeśli będzie obligatoryjna, musi być darmowa. Na zasadzie rozmowy np. z przedstawicielem banku w informacji. Na 100% będzie można to potwierdzić jednak dopiero po wejściu w życie ustawy o odwróconym kredycie hipotecznym.
_________________ Pozdrawiam i zapraszam ponownie admin
|
28 paź 2011, o 13:46 |
|
|
Janusz M
|
Taki doradca to super sprawa. Rozumiem, że będzie znał wszystkie dostępne na rynku oferty i poleci najlepszą dla danej osoby?
|
31 paź 2011, o 12:42 |
|
|
admin
Administrator
|
Witam Taki właśnie jest pierwotny zamysł Ustawodawcy, żeby doradca był od doradzania, a nie od reklamy konkretnej instytucji finansującej, ale jak to w życiu pewnie będzie różnie, dlatego zawsze trzeba mieć rękę na tak zwanym pulsie i dbać o swoje interesy w miarę możliwości. Zawsze będzie można zajrzeć też na nasze forum i zapytać .
|
3 lis 2011, o 13:10 |
|
|
Arnold
|
Dzień dobry Tak sobie myślę, że najgorzej będą mieli ci, którzy na ten kredyt odwrócony zdecydują się jak tylko się pojawi w bankach. Ze wszystkim tak jest, że zanim się człowiek przyzwyczai i nauczy wszystkiego, początkowo nikt nic nie wie. Oby ci doradcy byli jakoś odpowiednio przeszkoleni...
|
4 lis 2011, o 13:44 |
|
|
agatatyl70
|
O właśnie, ja chętnie zostałabym takim doradcą. Tylko, że nie mam odpowiedniego wykształcenia... .
|
5 lis 2011, o 14:27 |
|
|
admin
Administrator
|
Witam Zarówno doradcy od odwróconego kredytu hipotecznego, jak i niezależni specjaliści dokonujący wyceny nieruchomości do celów "odwróconej hipoteki" będą odpowiednio przeszkoleni. Znając życie, po wejściu na rynek odwróconego kredytu hipotecznego obecni pracownicy banków będą mieli stosowne szkolenia i więcej obowiązków bo wszędzie jest tendencja do redukowania załogi, ale nie można wykluczyć, że będą zatrudniane osoby zajmujące się wyłącznie "odwróconą hipoteką". Zawsze można się przekwalifikować albo dokształcić .
|
8 lis 2011, o 12:30 |
|
|
Aster
|
W funduszach hipotecznych pracują już doradcy od odwróconej hipoteki. Warto ich zapytać gdzie się szkolili.
|
30 lis 2011, o 10:03 |
|
|
admin
Administrator
|
Witam Zapytać można, ale w funduszach hipotecznych pracują doradcy od renty hipotecznej, a nie od "odwróconej hipoteki".
|
2 gru 2011, o 13:38 |
|
|
agatatyl70
|
Dzień dobry Nie miałam jakiś czas dostępu do Internetu, stąd dopiero teraz dziękuję za podpowiedzi odnośnie doradztwa związanego z odwróconym kredytem hipotecznym. Pomyślę nad tym, ale nie wydaje mi się, żeby pracujący w funduszach hipotecznych byli kompetentnymi doradcami od "odwróconej hipoteki"... Tam jest tyle różnic, no i całkiem inny system działania przecież. No, chyba że nie do końca rozumiem dokumenty odnośnie odwróconej hipoteki, którą popiera rząd?
|
11 gru 2011, o 13:59 |
|
|
admin
Administrator
|
Witam Dobrze Pani rozumie dokumenty odnośnie odwróconego kredytu hipotecznego . Nie dotyczą one w żadnej mierze rent hipotecznych. A że konkurencja nie śpi, to widać. Jeszcze jedno. Moje stwierdzenie o właściwym rozumieniu idei "odwróconej hipoteki" opieram na faktach, którymi dla mnie są wypowiedzi na naszym Forum.
|
13 gru 2011, o 12:11 |
|
|
|